Feyenoord stalt Pastoor als hoofdcoach bij Excelsior

Alex Pastoor (42) volgt Ton Lokhoff op als hoofdcoach van Excelsior. De trainerswissel is onderdeel van de hernieuwde samenwerking tussen Excelsior en Feyenoord.

Feyenoord stalt Pastoor als hoofdcoach bij Excelsior

Pastoor is dit seizoen trainer van Jong Feyenoord en slaagde onlangs voor de cursus coach betaald voetbal. Hij is bij Excelsior aangesteld voor het komende seizoen. 'We bekijken het verder van jaar tot jaar', reageert algemeen directeur Simon Kelder.

Excelsior neemt afscheid van Lokhoff, die op Woudestein een aflopende verbintenis heeft. De huidige hoofdcoach is bezig aan zijn derde seizoen bij Excelsior. De Rotterdamse club strijdt nog om promotie naar de Eredivisie. In de Jupiler Play-Offs moet Excelsior vrijdag winnen van RKC Waalwijk om de 2-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd ongedaan te maken.

De aanstelling van Pastoor als opvolger van Lokhoff is een uitvloeisel van de hernieuwde samenwerking met Feyenoord. Algemeen directeur Kelder is tevreden. 'Ik betreurde de eerdere opzegging van de samenwerking door Feyenoord, maar we krijgen er nu nog iets veel mooiers voor terug. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, ik ben er van overtuigd dat dit ook voor beide clubs sportief rendement gaat opleveren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen