Feyenoord sluit voorbereiding af met overwinning op Benfica

Reacties

Feyenoord heeft de voorbereiding afgesloten met een 2-1 overwinning op Benfica. De Rotterdammers kunnen zich nu voorbereiden op het treffen met PSV van volgende week.

Feyenoord sluit voorbereiding af met overwinning op Benfica
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Benfica
Benfica

Na de afscheidsspeech van Orkun Kökçü, die in de basis stond bij Benfica, en het eerbetoon aan de overleden Feyenoorders, kon de wedstrijd beginnen. Feyenoord trad tegen Benfica in de sterkste formatie aan. Calvin Stengs begon ditmaal niet op rechts, maar als nummer tien, terwijl Igor Paixão de andere flank bezette.

Laatstgenoemde was al vroeg in de wedstrijd verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Na ongelukkig balverlies van oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes, stormde Paixão op Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos af en schoot hij via de onderkant van de lat raak. Die goal was de beloning voor een prima openingsfase van Feyenoord, waarin de Rotterdammers scherp begonnen en de zaken uitstekend voor elkaar hadden. En kort daarna was het woord aan de man om wie al langer veel te doen is: Santiago Giménez. De Mexicaanse spits zorgde na een sublieme steekbal van Quilindschy Hartman voor de 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de rust bracht Feyenoord-trainer Arne Slot Yankuba Minteh voor Giménez en Thomas Beelen voor Marcus Pedersen. Bij Benfica kwam onder meer oud-Ajacied David Neres in het veld. Stengs, die een goede indruk achterliet, was dicht bij de 3-0, waarna ook Alireza Jahanbakhsh tot twee keer toe van zich liet horen. Feyenoord had in de fase na rust meer afstand van Benfica moeten nemen, maar liet dat na. Daarna brak voor de Rotterdammers een mindere fase aan, waarin Benfica zijn stempel meer drukte. Ondertussen bracht Slot Quinten Timber voor Stengs en Thomas van den Belt voor Ramiz Zerrouki. Ook Javairo Dilrosun, Marcos López en Neraysho Kasanwirjo kregen minuten.

Feyenoord kreeg het in de slotfase nog even lastig. Kort nadat Justin Bijlow voor het eerst reddend op moest treden op een schot van Neres, maakte Petar Musa de 2-1. Een paar minuten later, waarin Minteh, die in de slotminuut geblesseerd uitviel, een kans op 3-1 liet liggen, zat de wedstrijd erop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.