Feyenoord op zijn hoede voor 'heel goed' NEC: 'Verdienen het om hier te staan'

Reacties

Twee dagen voor de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC hebben vanuit het Rotterdamse kamp trainer Arne Slot en verdediger Dávid Hancko vooruitgeblikt op de bekerfinale. Natuurlijk is de (nu nog) regerend landskampioen favoriet, maar Feyenoord is op zijn hoede voor de Gelderse opponent.

Feyenoord op zijn hoede voor 'heel goed' NEC: 'Verdienen het om hier te staan'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

'Als je de stand van de tweede seizoenshelft pakt, staan ze nu vierde', begon Slot. 'Dat zegt veel over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt. Ze hebben vastgehouden aan een goede trainer, en dat heeft zich uitbetaald. NEC is een heel goede ploeg, hun wedstrijdplan komt vaak bij ons voorbij. Van NEC heb je nooit gewonnen, dat is wel gebleken', refereerde de coach aan bijvoorbeeld de onderlinge remise in januari van dit jaar.

Ook Hancko is onder de indruk van de Nijmeegse formatie, ook omdat zij erin slaagden wat Feyenoord tot vier keer toe niet is gelukt: PSV over de knie leggen. 'Ze creëren veel, hebben een goede structuur en heel goede spelers. Ze hebben ook van PSV gewonnen, ze hebben het verdiend om hier te staan. De wedstrijden worden op details beslist', sprak de Slowaak die de laatste tijd zo goed op schot is.

Coach Slot ging niet mee in het idee dat Feyenoord, door het grote gat naar de nummers één en drie in de Eredivisie, al weken in de wachtkamer zit voor deze finale. 'Dat we in niemandsland zitten, is niet onze perceptie. Ik heb het zo ervaren dat we nog keihard moesten knokken om plek twee, dat is zondag min of meer gelukt. Nu zou je kunnen zeggen dat de komende competitiewedstrijden minder belangrijk zijn, zo ervaren wij het alleen niet. Maar onze ervaring is dat we keihard hebben moeten knokken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer D. Hancko
Meer over D. Hancko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.