Recordbrekende Giménez wijst Feyenoord de weg op heerlijke Europese avond

Feyenoord heeft woensdagavond op zeer imponerende wijze de tweede overwinning in de Champions League-groepsfase geboekt. In de eigen Kuip werd Lazio soms volledig overklast, wat ook tot uiting kwam in de score.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

Voor de wedstrijd gaf trainer Arne Slot nog aan dat het verwachtingspatroon rond Feyenoord en Europese duels was veranderd, maar dat bleek volledig terecht te zijn. De Rotterdammers kwamen op indrukwekkende wijze voor de dag en stonden bij rust op een 2-0 voorsprong tegen Lazio. De voorsprong had ruimer kunnen zijn, ware het niet dat Santiago Giménez een paar centimeter buitenspel stond na een pass van de uitblinkende Calvin Stengs.

Giménez maakte zijn debuut in de Champions League, nadat hij de duels met Celtic en Atlético Madrid had gemist wegens een schorsing. Na 31 minuten brak de Mexicaanse veelvraat de ban door sterk zijn lichaam te gebruiken en de linkerhoek te vinden. Vlak voor rust schoot Ramiz Zerrouki raak op aangeven van Stengs. Lazio had tot dat moment helemaal niets in te brengen in Rotterdam-Zuid. Bekijk de doelpunten onderaan het verslag.

Pas in de 57ste minuut moest Justin Bijlow, die eveneens debuteerde in de Champions League, voor het eerst serieus optreden. Hij verwerkte een schot van Mattia Zaccagni niet goed, waardoor Taty Castellanos een niet te missen kans leek te krijgen. De invaller presteerde het echter om de bal van dichtbij over te werken.

Feyenoord leek de controle over de wedstrijd te verliezen, maar kon zoals eigenlijk altijd dit seizoen rekenen op Giménez. De spits stond op de juiste plek om de rebound binnen te werken. Hij werd daarmee de eerste Feyenoorder die tweemaal scoorde bij zijn Champions League-debuut.

De tweede goal van de Mexicaan, die na Julio Cruz en Jon Dahl Tomasson pas de derde Feyenoorder werd die tweemaal scoorde in een Champions League-duel, bleek uiteindelijk belangrijk in de slotfase. Invaller Marcós López maakte namelijk tien minuten voor tijd een overtreding op Castellanos, waarna Pedro een strafschop benutte.

Omdat het verschil tussen Feyenoord en Lazio nog steeds twee doelpunten was, bleef het echte geloof in een comeback uit bij de Italianen. Zodoende boekt Feyenoord zijn tweede overwinning in de Champions League-groepsfase, na de zege op Celtic. Feyenoord staat vooralsnog bovenaan in Groep E van de Champions League, Atlético Madrid kan de Eredivisionist later op de woensdag achterhalen als er gewonnen wordt van Celtic. Bij puntenverlies van de Spanjaarden blijft Feyenoord koploper. Het volgende Europese duel van Feyenoord is op 7 november in Rome.