Feyenoord: ook komend seizoen geen uitsupporters in Klassieker

Reacties

Feyenoord wil voorlopig nog geen uitsupporters bij De Klassieker. De Rotterdammers laten dat dinsdag weten naar aanleiding van de recente incidenten rondom duels tussen jeugdploegen van Feyenoord en Ajax.

Feyenoord: ook komend seizoen geen uitsupporters in Klassieker

Feyenoord acht het toelaten en meenemen van uitsupporters naar duels tussen de eerste elftallen van beide rivalen daarom onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel, zo laat de club weten in een statement. 'Dit betekent dat in ieder geval ook komend seizoen geen uitsupporters bij de Klassiekers welkom zijn.'

Al sinds 2009 is het zo dat bij de beladen duels tussen Ajax en Feyenoord geen fans van de bezoekende club welkom zijn. De laatste maanden werkten de betrokken partijen aan een plan waarin onder bepaalde voorwaarden weer uitsupporters aanwezig konden zijn, maar daar zetten de Rotterdammers nu een streep door.

Aanleiding is de gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax en Feyenoord Onder-19 van 25 mei, toen familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd door Ajax-aanhangers. Eerder waren bij een duel tussen het Amsterdamse Swift en SC Feyenoord al spreekkoren en werden ruiten van de spelersbus ingegooid.

Door die incidenten voelt Feyenoord zich genoodzaakt niet langer medewerking te verlenen aan het plan om 'onder normale omstandigheden' weer uitsupporters toe te laten bij Klassiekers. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft volgens de club begrip voor dat standpunt en onderschrijft dit ook. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.