Feyenoord neemt punt mee uit Utrecht

FC Utrecht en Feyenoord zorgden in Nieuw Galgenwaard niet voor het verwachte spektakel. Op de boeiende beginfase na, slaagden beide ploegen er niet in de tegenstander echt onder vuur te nemen.

Over negentig minuten gezien was Utrecht waarschijnlijk het minst tevreden met het 2-2 gelijkspel. De thuisploeg toonde de meeste lef en had lange tijd het initiatief. Veel uitgespeelde kansen leverde het niet op. Over het algemeen bleef het bij schoten van afstand waar Feyenoord-doelman Edwin Zoetebier geen problemen mee had.

Feyenoord kreeg zo mogelijk nog minder kansen. De Rotterdammers mochten met de oogst van twee doelpunten dan ook niet klagen. De eerste lag er al na een minuut in. Na een mooi steekballetje van Shinji Ono omspeelde Jon Dahl Tomasson Utrecht-keeper Harald Wapenaar en schoof de bal in het lege doel: 0-1.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Binnen twee minuten kwam Utrecht langszij toen Dave van den Bergh uit de rebound van een vrije trap van Stefaan Tanghe scoorde. Ruim een half uur later zorgde Tanghe zelf voor de 2-1. Na een lange Utrecht-aanval gaf de Belg het laatste tikje.

Na rust zakte de amusementswaarde. Utrecht wilde wel maar creëerde weinig, terwijl Feyenoord er maar zelden in slaagde de voorwaartsen in stelling te brengen. De gelijkmaker van Pierre van Hooijdonk viel dan ook letterlijk een beetje uit de lucht. Na een goede actie van Kees van Wonderen kopte de lange spits van Feyenoord bij de tweede paal raak: 2-2. In het slot van de wedstrijd probeerde Utrecht nog wel een beslissing af te dwingen, maar hadden de spitsen het vizier niet op scherp.