Feyenoord neemt afscheid van Brard: 'Ik was graag doorgegaan'

Reacties

Feyenoord neemt na dit seizoen afscheid van Stanley Brard. Het aflopende contract van de 62-jarige hoofd opleiding wordt niet verlengd.

Feyenoord neemt afscheid van Brard: 'Ik was graag doorgegaan'
© Pro Shots

Dat bevestigen de Rotterdammers via de officiële kanalen. De positie van Brard kwam deze week onder druk te staan toen hij een e-mail met een aanbeveling voor het ontslag van jeugdtrainers Ulrich van Gobbel, Melvin Boel, Remco Schol en inspanningscoach Mark Onderwater naar de verkeerde afzender stuurde. Namelijk niet naar algemeen directeur Mark Koevermans, maar naar Mark Onderwater. Het zette de verhoudingen intern behoorlijk op scherp.

Nu heeft Feyenoord dus een beslissing genomen over Brard. Zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd en dus vertrekt hij tweeënhalf jaar na zijn rentree in De Kuip. Eerder werkte Brard al tussen 2006 en 2013 voor de Rotterdammers. Hij reageert op de clubsite op zijn vertrek.

'Zich ontwikkelen en doorbreken doen de jongens natuurlijk primair zelf - en met de hulp van de fantastische trainers en begeleiders die nog steeds rondlopen op de Academy - maar het vervult met trots te weten dat mede mogelijk te hebben gemaakt. Ik was graag nog een of meerdere jaren doorgegaan. Desalniettemin kijk ik met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd op Varkenoord.'

Technisch directeur Frank Arnesen reageert eveneens: 'Stanley is een echte Feyenoord-man in hart en nieren. Hij heeft hier als speler en als opleider prachtige successen geboekt. Onder zijn leiding was Feyenoord Academy het paradepaardje van de jeugdopleidingen in Nederland. Dat is niet niks en daar mag Feyenoord hem zeer dankbaar voor zijn. Aan ons de taak om een waardig opvolger voor hem te vinden die Feyenoord Academy en de jeugdopleiding verder kan ontwikkelen.'

'Sportsology helpt Feyenoord voor een 'Frank Arnesen-prijsje''
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.