Feyenoord neemt afscheid van assistent Wouters

Reacties

Jan Wouters vertrekt na dit seizoen als assistent-trainer van Feyenoord. De clubleiding wil vers bloed in de technische staf, en dus wordt het aflopende contract van Wouters niet verlengd. Feyenoord hoopt binnen enkele weken een opvolger te presenteren.

Feyenoord neemt afscheid van assistent Wouters

In april 2015 werd bekend dat Wouters met ingang van het seizoen 2015/16 zou worden toegevoegd aan de staf van de nieuwe hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. Voormalig middenvelder Wouters werd daarmee de gewenste ervaren kracht naast de onervaren Van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, de andere assistent. Na drie seizoenen vertrekt Wouters per 1 juli dus uit de Kuip.

Via de officiële kanalen laat technisch directeur Martin van Geel weten dat het besluit niets te maken heeft met het functioneren van Wouters. 'Vanaf dag één en tot en met de dag van vandaag zijn we zeer tevreden over Jan. Hij is een zeer loyale en ervaren professional. Mede dankzij zijn goede werk zijn de afgelopen drie jaar vier prijzen binnen gehaald. Dat de directie toch besloten heeft niet te verlengen, is puur omdat we denken dat het goed is als er na een aantal jaren weer een nieuwe impuls wordt toegevoegd aan de trainersstaf.'

Wouters zelf toont zich dankbaar voor zijn tijd bij Feyenoord. 'Ik vond het een geweldige eer om voor deze mooie club te mogen werken. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en het was een feest om met elkaar successen te behalen.' Na zijn actieve spelersloopbaan was Wouters assistent- en interim-trainer bij FC Utrecht, later werkte hij bij Ajax, Glasgow Rangers, PSV, wederom FC Utrecht en het Turkse Kasimpasa. Waar hij vertrekt bij Feyenoord, gaat Van Gastel binnenkort wél zijn contract verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.