Feyenoord met Van Persie, AZ kiest voor 'PSV-tactiek'

Reacties

Robin van Persie heeft van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst een plek in de basisploeg gekregen voor de bekerfinale tegen AZ. De 34-jarige vedette start als aanvallende middenvelder achter spits Nicolai Jørgensen in de eindstrijd om de KNVB-beker, die om 18.00 uur begint.

Feyenoord met Van Persie, AZ kiest voor 'PSV-tactiek'

Jean-Paul Boëtius is het grote slachtoffer bij Feyenoord, voor de 24-jarige vleugelspits is geen plek. Steven Berghuis en Jens Toornstra bezetten de flanken bij Feyenoord. Op het middenveld wordt Van Persie bijgestaan door Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi. Achterin vormen Sven van Beek en Jan-Arie van der Heijden het centrum, Kevin Diks en Ridgeciano Haps zijn de backs.

Opstelling Feyenoord: Jones; Diks, Van Beek, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Van Persie, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Toornstra.

Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam bespreekt de opstelling van Feyenoord.

Bij AZ kiest John van den Brom net als in de laatste topwedstrijd tegen PSV voor een 5-3-2-formatie. Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh zijn de mannen in vorm bij de Alkmaarders en moeten voorin als duo voor het gevaar zorgen. De backposities worden ingevuld door Jonas Svensson en Thomas Ouwejan, centraal staan Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar en Stijn Wuytens. De doorgebroken talenten Guus Til en Teun Koopmeiners staan op het middenveld, samen met Fredrik Midtsjø.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Rhijn, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst.

Analyticus Taco van den Velde over de opstelling van AZ en die van Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.