Feyenoord met extra middenvelder, Schöne voor De Jong

Ronald Koeman laat Feyenoord zondagmiddag om 12.30 uur met een extra middenvelder aantreden om zekerheden in te bouwen in de strijd tegen het combinatievoetbal van Ajax. Bij de Amsterdammers is Lasse Schöne de vervanger van Siem de Jong, die nog herstelt van een klaplong.

Feyenoord met extra middenvelder, Schöne voor De Jong

Christian Poulsen krijgt daardoor zijn plek als controleur op het middenveld terug. De enige andere wijziging van Frank de Boer ten opzichte van de 3-2 nederlaag van vorige week zondag tegen AZ is dat Ruben Ligeon de geschorste Ricardo van Rhijn vervangt als rechtsback. Kenneth Vermeer staat onder de lat, nadat hij tegen AZ nog halverwege uitviel omdat hij ziek was.

Koeman moest meer veranderen. Daryl Janmaat is nog altijd geblesseerd en zijn vervanger Jordy van Deelen geschorst, waardoor Sven van Beek de rechtervleugelverdediger is. Omdat ook Stefan de Vrij niet kan spelen door zijn rode kaart tegen FC Twente, vormen Bruno Martins Indi en Joris Mathijsen het centrale duo en keert Miquel Nelom terug als linksback.

Koeman speelt tegen Ajax bovendien zonder echte linksbuiten, waardoor er op het middenveld weer plaats is voor Ruud Vormer. Tegen de Tukkers zat hij nog op de bank. Daar zitten nu de van Anderlecht gehuurde Samuel Armenteros en John Goossens. Sekou Cissé, tegen Twente nog basisspeler, is niet opgenomen in de wedstrijdselectie.



Volledige opstelling










Ajax: Kenneth Vermeer; Ruben Ligeon, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind; Lasse Schöne, Christian Poulsen, Christian Eriksen; Bojan Krkic, Kolbeinn Sigthórsson, Viktor Fischer.

Feyenoord: Erwin Mulder; Sven van Beek, Bruno Martins Indi, Joris Mathijsen, Miquel Nelom; Lex Immers, Jordy Clasie, Ruud Vormer, Tonny Vilhena; Ruben Schaken, Graziano Pellè.




Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen