Feyenoord meest geliefde opponent van VVV-Venlo

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Donderdagavond hebben alle clubs weer netjes evenveel wedstrijden gespeeld: Feyenoord en VVV-Venlo werken namelijk hun inhaalwedstrijd af.

Feyenoord meest geliefde opponent van VVV-Venlo

Feyenoord - VVV-Venlo

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

Actueel

• Dit duel werd op 4 november gestaakt nadat al vroeg in het duel de lichtmasten in De Kuip uitvielen. Sindsdien is Feyenoord foutloos gebleven in de Eredivisie. Afgelopen weekeinde zetten de Rotterdammers koploper PSV opzij en ze hopen tegen VVV-Venlo het goede gevoel vast te houden. De Limburgers gingen zondag hard onderuit bij Heracles Almelo.

Feyenoord is zonder nederlaag in zijn laatste veertien thuiswedstrijden in alle competities, de beste serie in twee seizoenen. Dit Eredivisie-seizoen liet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog geen punt liggen voor eigen publiek, hetgeen verder alleen kan worden gezegd van PSV.

Feyenoord maakte zondag veel indruk tegen PSV.

• Dit Eredivisie-seizoen kreeg VVV-Venlo al net zoveel strafschoppen tegen als in de volledige voorbije jaargang: vier.

VVV-Venlo won van geen ploeg vaker in de Eredivisie dan van Feyenoord: liefst dertien keer. Ook tegen ADO Den Haag sleepten de Limburgers dertien overwinningen uit het vuur. VVV-Venlo was het meest productief tegen Feyenoord (56 goals).

Feyenoord moet het stellen zonder Nicolai Jørgensen. De Deen liep zondag tegen PSV een hamstringblessure op. Tegen de Eindhovenaren werd Jørgensen afgelost door Dylan Vente, die in Eredivisie-verband tot scoren kwam met drie van zijn laatste vier schoten op doel. In zijn laatste 228 minuten loste de spits echter slechts eenmaal een schot.

VVV-Venlo heeft iets goed te maken na het verlies van zondag bij Heracles Almelo.

Tot nu toe heeft VVV-Venlo gemiddeld het minste balbezit, slechts 37,88 procent. Op deze lijst bezet Feyenoord de vierde plaats met een moyenne van 56,89 procent.

Historie

Dit affiche prijkte 21 keer eerder in de Eredivisie-agenda. Feyenoord triomfeerde twaalf keer en drie keer zegevierden de bezoekers. Afgelopen seizoen werd het 1-1.

• In het seizoen 2010/11 rekende Feyenoord met 3-0 af met VVV-Venlo. Een welkome zege voor de Rotterdammers, enkele dagen na de 10-0 nederlaag bij PSV.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Feyenoord - VVV-Venlo:

Seizoen Uitslag
2009/10 1-0
2010/11 3-0
2011/12 4-0
2012/13 1-0
2017/18 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.