Feyenoord maakt in gevreesd Venlo einde aan dramatische uitreeks

Feyenoord heeft geprofiteerd van het puntenverlies dat AZ zaterdagavond leed bij De Graafschap en is terug op de derde plek in de Eredivisie. Op bezoek bij VVV-Venlo boekte de ploeg van Giovanni van Bronckhorst dan eindelijk de eerste zege buiten De Kuip in dit kalenderjaar.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Dat Feyenoord uitgerekend bij VVV een einde maakte aan de dramatische reeks van zeven uitwedstrijden op rij zonder overwinning mag verrassend genoemd worden. Feyenoord heeft het immers traditioneel moeilijk in De Koel en won maar drie van zijn 21 eerdere duels bij VVV. Zondag waren de Rotterdammers de bovenliggende partij en boekten zij een verdiende overwinning.

VVV, dat woensdag met 2-6 verloor van FC Utrecht en de laatste weken een vermoeide indruk maakt, kon het Feyenoord zeker voor rust nauwelijks moeilijk maken. In een weinig spectaculaire eerste helft waren de bezoekers het meest in balbezit en het openingsdoelpunt van Sam Larsson, twintig minuten voor rust, kwam Feyenoord dan ook toe. VVV-doelman Lars Unnerstall zag het gedraaide schot van de aanvaller te laat en kon niet op tijd reageren.

Direct na het doelpunt moest Ridgeciano Haps naar de kant. De linksback raakte geblesseerd en moest zich laten vervangen door Tyrell Malacia. Feyenoord hield het initiatief, maar ontsnapte in de blessuretijd van de eerste helft aan de gelijkmaker, toen VVV uit het niets de eerste serieuze kans kreeg. Peniel Mlapa kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten en schoot al vallend op het been van Kenneth Vermeer.

De doelman van Feyenoord zag VVV in de tweede helft wat meer aanvallen. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en Patrick Joosten schoot met een uur op de klok maar net naast. Even later haalde Tonny Vilhena een kopbal van Mlapa voor zijn doellijn weg en redde Vermeer bij het schot uit de rebound van Peter van Ooijen. Feyenoord had het dus even lastig, maar hield stand. Twintig minuten voor tijd lieten de gasten zich weer eens zien en zette Steven Berghuis Unnerstall aan het werk.

Twee minuten later maakte Nicolai Jørgensen op fraaie wijze de 0-2. Door een mislukte aanname van Vilhena kreeg de Deen de bal voor zijn voeten en Jørgensen haalde op de rand van het strafschopgebied verwoestend uit. Omdat Vermeer niet veel later een inzet van Joosten onschadelijk maakte, werd het in het laatste kwartier niet meer spannend in Venlo. In blessuretijd zorgde Malacia met een schitterende goal (een schot uit een lastige hoek na een knappe individuele actie) voor de kers op de taart. Met nog vijf speelronden te gaan is Feyenoord terug op de derde plek, met een voorsprong van een punt op achtervolger AZ.