Feyenoord laat na Utrecht met ruime cijfers te kloppen

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Utrecht met 1-0 gewonnen. De Rotterdammers gaven achterin weinig weg, maar het gebrek aan scorend vermogen zorgen zal trainer Ronald Koeman zorgen blijven baren.

Feyenoord had de wedstrijd in Utrecht vanaf het begin onder controle, al leidde dat in het eerste halfuur niet tot kansen. Die mogelijkheden waren er wel voor de ploeg van trainer Jan Wouters. Aanvoerder Nana Asare kreeg drie keer de mogelijkheid om het Rotterdamse doel van dichtbij onder vuur te nemen. De eerste twee pogingen verdwenen hoog over, bij de derde keer stond doelman Erwin Mulder op zijn post.

Aan Feyenoord-kant was het vooral Sekou Cissé die voor gevaarlijke momenten zorgde. Eerst stelde hij Utrecht-sluitpost Robbin Ruiter op de proef met een gekruld schot, vervolgens had hij een uitstekende voorzet van Ruben Schaken moeten bekronen met de openingstreffer. Cissé kon bij de tweede paal ongehinderd inkoppen, maar miste de bal volledig.

Ook Lex Immers verzuimde om de 1-0 te maken. Na weer een misser van de aanvallende middenvelder was het echter alsnog raak. Schaken bediende Cissé opnieuw, die andermaal hoog sprong en nu wel raak kopte.

Na de pauze kregen de bezoekers opnieuw de grootste kansen. Drie minuten na rust verzuimde Immers gebruik te maken van een te zachte terugspeelbal van Mike van der Hoorn. De Hagenaar kapte zich weliswaar voorbij Ruiter maar schoof vervolgens te zacht binnen met links, waardoor Van der Hoorn alsnog kon redden.

Ook Guyon Fernandez kwam na 72 minuten nog oog in oog met Ruiter, maar die greep kordaat in en voorkwam dat de Feyenoord-spits kon uithalen om de tweede treffer van de uitploeg op het bord te zetten. Waar Koeman met afgrijzen zag dat zijn ploeg andermaal uitblonk in het missen van kansen (ook Schaken strandde nog op Ruiter in de extra tijd), daar kon het elftal van Jan Wouters amper iets creëren.

Eén doelpunt was zodoende voldoende voor Feyenoord om de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. De roep om een trefzekere spits zal echter blijven bestaan in Rotterdam-Zuid, zolang de huidige aanvallers het vizier niet op scherp hebben staan. Foto: VI Images