Feyenoord krijgt tweede plek weer in vizier

Voor Feyenoord leek het seizoen al lang ten einde, maar door het gestuntel in de top krijgt de ploeg zowaar de tweede plek weer in het vizier. Zondag zetten de Rotterdammers in ieder geval een aardige stap, door in Tilburg de doorgaans lastige klip Willem II met betrekkelijk gemak te omzeilen: 0-3.

Daar zag het openingsfase overigens nog allerminst naar uit, want in een gezapige wedstrijd koesterde de voetballende thuisploeg het meeste balbezit. De beste kans was voor de pauze echter voor Feyenoord, middels eerst Thomas Buffel en vervolgens Dirk Kuijt. Doelman Geert De Vlieger stond echter op zijn post.

In de tweede helft zette de ploeg van trainer Bert van Marwijk de zaken echter naar zijn hand. Nadat Frank van Mosselveld vlak na de rust dichtbij de openingstreffer voor Willem II was (zijn kopbal ging maar net voorlangs), deed uitgerekend invaller Anthony Lurling de wedstrijd kantelen. De zo vaak verguisde aanvaller mocht er op randje van buitenspel vandoor en maakt alleen voor De Vlieger geen fout: 0-1.

Daarmee was het duel beslist, want in het laatste half uur was Feyenoord vaak dichter bij z'n tweede treffer dan Willem II bij de gelijkmaker.

De 0-2, twintig minuten voor tijd, maakte aan alle eventuele Rotterdamse onzekerheid een einde en was er één van ongekende schoonheid: Chong-Gug Song haalde van een meter of dertig uit en zag de bal via de onderkant van de lat in het Tilburgse doel caramboleren. Ebi Smolarek maakte er op assist van Thomas Buffel tenslotte nog 0-3 van.