Feyenoord krijgt opnieuw fikse boete van UEFA

Reacties

Feyenoord heeft opnieuw een boete gekregen van de UEFA. De Rotterdamse club moet in totaal ruim dertigduizend euro overmaken naar de Europese voetbalbond vanwege misgedragingen van fans tijdens de Europa League-duels met Rangers FC en FC Porto.

Feyenoord krijgt opnieuw fikse boete van UEFA
© Pro Shots

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Rangers (2-2) ging het op donderdag 28 november mis. Voor het blokkeren van trappen door supporters krijgt Feyenoord een boete van achttienduizend euro en het afsteken van vuurwerk kost de club 4.250 euro. Rond het uitduel met Porto (3-2) van 12 december zijn door supporters vernielingen aangebracht. Feyenoord moet de schade vergoeden en ook nog een boete van achtduizend euro betalen aan de UEFA.

Feyenoord kreeg eerder dit seizoen ook al een straf van de UEFA vanwege het afsteken van vuurwerk in de uitwedstrijd tegen Young Boys. Aanvankelijk zouden er geen fans mee mogen naar Porto-uit, maar daartegen ging de club met succes in beroep. De straf werd omgezet in een voorwaardelijke straf met een proeftijd van een jaar. De geldboete van 55 duizend euro bleef wel staan.

Later volgde opnieuw een boete naar aanleiding van het thuisduel met Young Boys op 7 november. Ook toen werden trappen in De Kuip geblokkeerd en werd er vuurwerk afgestoken op de tribunes. In totaal betaalde de club toen 36 duizend euro aan boetes.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.