Feyenoord komt rampstart in Zwolle knap te boven

Reacties

Feyenoord heeft zich zondag op knappe wijze hersteld van een rampstart in de ontmoeting met PEC Zwolle. Na een dramatische openingsfase, met twee tegengoals in tien minuten, stapten de Rotterdammers in een kamikaze-achtige ontmoeting dankzij Róbert Bozenik toch als winnaars van het veld.

Feyenoord komt rampstart in Zwolle knap te boven
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 4
Feyenoord
Feyenoord

De start van Feyenoord was hopeloos. Nog geen vier minuten waren er gespeeld toen het al misging bij de bezoekers. Jens Toornstra was niet bedacht op doorjagen van Pelle Clement en verloor de bal, waarna Clement over links wegsnelde. Hij speelde daarna Mike van Duinen aan, die het zestienmetergebied binnendrong en de bal opzij legde, tegen de arm van Marcos Senesi aan.

Serdar Gözübüyük legde de bal op de stip, waarna Lennart Thy feilloos binnenschoot (1-0). PEC zat op rozen en beleefde een nog betere start, want een handvol minuten later zorgde Van Duinen al voor een tweede doelpunt. Een doelpoging van Tyrell Malacia mislukte en in de tegenstoot sloeg Van Duinen hard toe. De spits kreeg een afvallende bal in de voeten en schoot via het bovenbeen van Edgar Ié raak.

Na het doemscenario van de eerste tien minuten herstelde Feyenoord enigszins de orde. De ploeg hield de bal beter in bezit en speelde verzorgder. De eerste serieuze mogelijkheid, na dik een halfuur spelen, leverde meteen de aansluitingstreffer op. Lutsharel Geertruida speelde aan de rechterkant Steven Berghuis op maat in en de aanvoerder zette met links de bal voor richting de tweede paal. Daar dook Leroy Fer op, die koppend de aansluitingstreffer op zich nam (2-1).

Leroy Fer kopt kort voor rust binnen voor Feyenoord (2-1).
© Pro Shots
Leroy Fer kopt kort voor rust binnen voor Feyenoord (2-1).

Fers goal bracht Feyenoord nieuw elan. De ploeg ging rusten met een dosis zelfvertrouwen en kwam met nieuw elan uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten stond het al gelijk: Berghuis ontving een inworp in de voeten en schoot de bal vervolgens met een boog prachtig binnen (2-2). Luis Sinisterra was er op dat moment niet meer bij: hij blesseerde zich in de eerste helft en werd bij het begin van de tweede helft vervangen door Bozenik.

Na Berghuis' gelijkmaker leek een geweldige comeback aanstaande, maar het tegendeel bleek waar: PEC kwam verrassend tot een hernieuwde voorsprong. Na balverlies van Senesi voorin verplaatste het spel zich naar de linkerkant van het veld, waar Kenneth Paal in balbezit kwam. Hij speelde Thy aan, die als enige PEC-speler tussen drie tegenstanders in de bal op de borst aannam. Daarna zette hij Fer handig weg en schoot hij uit de draai knap binnen in de hoek. 

Feyenoord gaf zich niet gewonnen na de derde treffer van PEC (een vierde werd afgekeurd wegens buitenspel) en kwam al vlot met een antwoord. Na veel korte combinaties op de helft van de tegenstander kwam Berghuis op de rand van het zestienmetergebied aan de bal en schoot de aanvoerder met links binnen in de verre hoek. Dick Advocaat, sinds zijn aantreden in Rotterdam in oktober ongeslagen in de Eredivisie, zag nog doelpogingen van Rick Karsdorp en Orkun Kökcü die strandden. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dick Advocaat, sinds zijn aantreden in Rotterdam in oktober ongeslagen in de Eredivisie, zag doelpogingen van Rick Karsdorp en Orkun Kökcü die strandden en leek af te stevenen op een punt. Kort voor tijd bracht winteraanwinst Bozenik echter uitkomst. Na balverlies van Clement speelde Berghuis in op Bozenik, die op fraaie wijze de bal over doelman Michael Zetterer wipte en Feyenoord een niet meer verwachte zege bracht.

Door de zege gaat Feyenoord op de ranglijst weer langs Willem II en PSV: de ploeg staat derde op vier punten van AZ. PEC blijft onderin bungelen en moet de komende weken alle zeilen bijzetten om de concurrentie niet uit het oog te verliezen. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
PEC Zwolle Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

'Sterspeler Berghuis bewijst zichzelf een goede dienst richting het EK'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.