Feyenoord komt ook bij De Graafschap niet tot winst

Feyenoord is er op bezoek bij De Graafschap voor de vierde keer dit seizoen niet in geslaagd een uitduel in winst om te zetten: 1-1. De Rotterdammers vochten zich terug na een achterstand, maar hadden over enig fortuin niet te klagen.

Bij de thuisploeg was Hugo Bargas de gevaarlijkste man in de eerste helft. Nadat de aanvaller eerder een mooie kans miste, schoot hij na twintig minuten spelen wel raak. De Graafschap had de openingstreffer te danken aan Feyenoord-middenvelder Leroy Fer. De aanvoerder van de Rotterdammers wilde een bal over de achterlijn laten lopen, maar rekende buiten Yuri Rose. De middenvelder legde de bal terug, waarna Bargas kon afronden: 1-0.

In plaats van door te drukken na de verkregen voorsprong, liet De Graafschap de uitploeg weer in de wedstrijd komen. Feyenoord had tien minuten nodig om de gelijkmaker te produceren. Kamohelo Mokotjo werd in het zestienmetergebied gehaakt door Jan-Paul Saeijs. De strafschop die volgde, werd benut door Luigi Bruins.

Acht minuten voor de onderbreking mocht Youssouf Hersi aan een nieuwe voorsprong ruiken. Zijn fraaie lob eindigde boven op de lat.

In het tweede bedrijf mocht De Graafschap het meeste aanspraak maken op een zege. Twee keer de lat en goed optreden van doelman Rob van Dijk (foto) voorkwamen echter een nieuwe nederlaag van Feyenoord.

In de slotfase nam de druk op het Feyenoord-doel toe. Van Dijk capituleerde niet, hield ook Rydell Poepon van scoren af en bezorgde de ploeg van trainer Mario Been zo een puntje. Fedor Smolov had in extremis de bezoekers nog aan drie punten kunnen helpen, maar zijn inzet was te zwak.