Feyenoord komt goed weg met miniem verlies bij Kuban

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Kuban Krasnodar met 1-0 verloren. In het Europa League-duel in Rusland was de thuisploeg veel sterker, maar de Rotterdammers hielden de schade beperkt.

Al in de zevende minuut kreeg Feyenoord de eerste waarschuwing. Een schot van Ivelin Popov rolde tegen de binnenkant van de paal, waarna de jeugdige Sven van Beek de bal net op tijd kon wegwerken.

De ploeg van Ronald Koeman stond vrijwel de hele wedstrijd onder druk, maar kreeg vlak voor tijd alsnog een grote kans. Graziano Pelle zag zijn inzet echter op de paal eindigen. Het was een zeldzaam hoogtepunt voor Feyenoord, dat de kleedkamers opgelucht mocht opzoeken met een 0-0 tussenstand.

Ook na rust kreeg Feyenoord de Russische club totaal niet onder controle. Enkele minuten na de hervatting werd het elftal direct op scherp gezet door Ibrahima Baldé, die profiteerde van matig verdedigen van Stefan de Vrij. Doordat Baldé de bal net naast mikte, bleef het 0-0.

Dat veranderde in de 63ste minuut. Aan het spelbeeld was weinig veranderd, Feyenoord moest nog steeds toezien hoe Kuban domineerde, maar dit keer kwamen ze wel op achterstand. Een mooie aanval werd afgerond door Baldé: 1-0.

Na de achterstand deed Feyenoord weinig om iets aan de situatie te veranderen. In principe geen slechte zet, omdat het met een 1-0 achterstand nog goed weg is gekomen. Daarentegen ook een noodgedwongen zet, omdat de Rotterdammers niet bij machte waren iets aan de achterstand te doen.

Volgende week ontvangt Feyenoord Kuban Krasnodar in de eigen Kuip, waar het met steun van de achterban de minieme nederlaag moet proberen recht te zetten.