Feyenoord kijkt serieus naar toetreden tot voetbalpiramide

Reacties

De KNVB gaat in overleg met de clubs die geen deel uitmaken van de voetbalpiramide. Inzet van het onderhoud is een mogelijke toetreding.

Feyenoord kijkt serieus naar toetreden tot voetbalpiramide

De KNVB heeft een opening geboden om clubs die aanvankelijk de kans lieten lopen toch toe te laten treden tot de voetbalpiramide. De kampioen van de huidige beloftecompetitie zou instromen in de derde divisie.

Feyenoord staat niet onwelwillend tegenover een toetreding tot de voetbalpiramide, die tot twee keer toe werd afgewezen. 'Als de kans zich voordoet, zullen we er serieus naar kijken', laat de Rotterdamse club via woordvoerder Raymond Salomon in een reactie weten. 'Welke opzet je ook kiest, het gaat er om dat deze dienend is aan het eerste elftal van Feyenoord, waar spelers - zowel jeugd als zij die van een blessure terugkeren - zo goed mogelijk voor moeten worden klaargestoomd.'

Feyenoord stelt wel dat ze tevreden is met de huidige opzet. 'Getuige de recente voorbeelden van na blessures terugkerende spelers als Nicolai Jørgensen en Jeremiah St. Juste, die minuten maken in het tweede zodat ze er bij hun rentree in het eerste weer fit en met wedstrijdritme kunnen staan', laat Feyenoord weten.

Bovendien zijn er ook voor de aanstormende talenten voordelen. 'Jongere jongens als Wouter Burger en Orkun Kökcü, maken bij ons nu enorm veel vlieguren, omdat ze zowel in onder-19, Feyenoord 2 als in het eerste elftal uitkomen. Met alleen een elftal in de Keuken Kampioen Divisie had dat niet gekund.'

In het verleden besteedde VI al ruimschoots aandacht aan de situatie van Feyenoord:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.