Feyenoord kent ook zevende Europese bestemming en treft Partizan

Reacties

Feyenoord is vrijdagmiddag tijdens de loting van de achtste finales van de Conference League gekoppeld aan Partizan Belgrado. De Rotterdammers spelen eerst in Belgrado, daarna ontvangen ze de Serviërs in De Kuip.

Feyenoord kent ook zevende Europese bestemming en treft Partizan

Partizan is de zevende tegenstander alweer in deze Europese campagne van de Stadionclub. In de groepsfase van het toernooi wist Feyenoord een groep met Slavia Praag, 1. FC Union Berlin en Maccabi Haifa overtuigend en ongeslagen te winnen. Daarvoor versloeg het achtereenvolgens KF Drita, FC Luzern en IF Elfsborg al in de kwalificatierondes.

Ongeslagen koploper
Bij Partizan staat de Nederlander Queensy Menig onder contract. De rappe aanvaller - met een verleden bij onder meer Ajax, PEC Zwolle en FC Twente - stond afgelopen donderdag 77 minuten op het veld tegen Sparta Praag (2-1). In de uitwedstrijd was hij nog matchwinner. Die eer was nu de Kaapverdiaanse spits Ricardo Gomes toebedeeld. Hij maakte beide treffers. Feyenoord hoeft in Belgrado echter geen angst te hebben voor Gomes, want hij kreeg een rode kaart en mist de heenwedstrijd. Partizan is momenteel in eigen land de ongeslagen koploper.

De heenwedstrijd in Belgrado vindt op 10 maart plaats. De return in Rotterdam-Zuid zal op 17 maart gespeeld worden. Op het spel staat een plaats bij de laatste acht van het eerste seizoen van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Conference League
Meer over UEFA Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.