Feyenoord kent in eerste oefenduel geen moeite met FC Lisse

Feyenoord heeft zaterdagmiddag zonder grote moeite de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Tweededivisionist FC Lisse werd verslagen: 0-5.

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf enkele jeugdspelers de kans en liet na rust Kevin Diks, die wordt gehuurd van Fiorentina, debuteren. Jean-Paul Boëtius maakte in de tweede helft zijn rentree. Daarvoor had Bilal Basaçikoglu de Rotterdammers op voorsprong gezet. Vlak na rust zorgde Michiel Kramer, die Dylan Vente verving, voor 0-2. Mo El Hankouri legde een voorzet van Boëtius terug op de spits, die koeltjes afrondde.

Kramer zorgde na een klein uur spelen ook voor 0-3. Lucas Woudenberg combineerde met Boëtius en stoomde op vanaf de linkerflank. Zijn voorzet was op maat voor de aanvaller, die enkel nog binnen hoefde te tikken. El Hankouri zorgde tien minuten later voor de vierde Feyenoord-treffer nadat Kramer hem het succes gunde. De 0-5 kwam van de voet van Jordy Wehrmann op aangeven van Cheick Touré.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Jones; Nieuwkoop, Botteghin, Verdonk, Nelom; Hamer, Gustafson, Hansson; Basaçikoglu, Vente, Malacia.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Jones; Diks, Dammers, Van der Heijden, Woudenberg; Wehrmann, El Hankouri, Vejinovic; Touré, Kramer, Boëtius.

Bekijk hier het overzicht van alle oefenduels in de Eredivisie.

Bekijk hier de reactie van Jean-Paul Boëtius.