Feyenoord-icoon Cor van der Gijp (91) overleden

Reacties

Cor van der Gijp is zaterdag overleden. De topscorer aller tijden van Feyenoord is 91 jaar geworden.

Feyenoord-icoon Cor van der Gijp (91) overleden
© imago

Van der Gijp werd in 1931 geboren in Dordrecht en maakte op 24-jarige leeftijd de overstap naar Feyenoord. Bij de Rotterdammers groeide de rappe aanvaller uit tot een fenomeen. In 233 wedstrijden voor Feyenoord kwam hij tot liefst 177 doelpunten. Daarmee is Van der Gijp dus nog altijd de topscorer aller tijden.

Van der Gijp vormde in Rotterdam in de jaren '50 en '60 een gevreesde aanval met Coen Moulijn en Henk Schouten. Samen veroverden ze onder meer de landstitel in 1961 en 1962. Ook namens het Nederlands elftal wist hij het net te vinden. In dertien interlands kwam Van der Gijp, de oom van tv-analyticus René, tot zes treffers.

Feyenoord laat weten dat de club met grote droefenis heeft kennisgenomen van het overlijden van Van der Gijp. Zondag zal er voor de Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior een minuut stilte worden gehouden, terwijl Feyenoord ook met rouwbanden zal spelen.

Zo 13 nov. 2022

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.