Feyenoord heeft nog een rekening te vereffenen met AS Roma

Reacties

Feyenoord staat aan de vooravond van de vierde Europese finale in de clubgeschiedenis. Daarmee rekenen de Rotterdammers af met twintig magere jaren op internationaal niveau.

Feyenoord heeft nog een rekening te vereffenen met AS Roma
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Sinds Pierre van Hooijdonk en Jon Dahl Tomasson Feyenoord in de eigen Kuip in 2002 naar de UEFA Cup-zege schoten, presteerde de stadionclub twee decennia lang op zijn zachtst gezegd beroerd in Europa. Slechts drie keer lukte het Feyenoord na die triomf om een Europese groepsfase te overleven. 

In het seizoen 2004/05 stootte Feyenoord door in de UEFA Cup door eerste te worden in een groep met Heart of Midtlothian, Ferencváros, Schalke 04 en FC Basel. Twee jaar later lukte dat opnieuw door als derde te finishen in een poule met opnieuw FC Basel, Blackburn Rovers, AS Nancy en Wisla Krákow. In die jaren volstond de derde plaats nog om door te stoten naar de laatste 32.

Uitgelezen mogelijkheid
De laatste keer dat Feyenoord een groepsfase overleefde, was in het seizoen 2014/15. Onder leiding van de later ontslagen Fred Rutten waren de Rotterdammers de sterkste in een Europa League-groep met Sevilla, HNK Rijeka en Standard Luik. De beul in de zestiende finales? Dat was AS Roma, woensdag tegenstander in de finale van de Conference League. Feyenoord speelde in Stadio Olimpico knap gelijk, maar ging in eigen huis met 1-2 onderuit. Gervinho velde destijds het vonnis.

In het Air Albania Stadium krijgt de ploeg van Arne Slot woensdag om 21.00 uur een uitgelezen mogelijkheid om Roma met gelijke munt terug te betalen en tegelijkertijd definitief af te rekenen met de magere Europese jaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.