Feyenoord heeft Jørgensen terug, Vermeer ook in beker op de bank

Reacties

Giovanni van Bronckhorst kan donderdagavond in het KNVB-bekerduel met Heracles Almelo (20.45 uur) weer beschikken over Nicolai Jørgensen. De Deense spits miste het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam wegens familieomstandigheden.

Feyenoord heeft Jørgensen terug, Vermeer ook in beker op de bank

Tegen Sparta stond daarom Dylan Vente in de spits. De achttienjarige aanvaller kreeg de voorkeur boven Michiel Kramer, wiens rol daarmee volledig lijkt uitgespeeld in Rotterdam-Zuid. Mag de lange spits dan vertrekken? 'Van mij hoeft hij niet weg', was het antwoord van Van Bronckhorst op zijn persconferentie woensdagmiddag.

Ook onder de lat vond onlangs een wijziging plaats. Kenneth Vermeer keepte in het Champions League-duel met Napoli en deed dat uitstekend, terwijl eerste doelman Brad Jones hier en daar een wat onzekere indruk maakt. Van Bronckhorst gaf al meerdere malen aan dat de Australiër niet ter discussie staat en dat geldt blijkbaar ook voor het bekertoernooi. 'Jones keept', deelde de Feyenoord-coach mee.

De thuiswedstrijd tegen Heracles zal bij menig Feyenoord-supporter warme herinneringen oproepen: zeven maanden geleden waren de Almeloërs de figuranten bij het kampioensfeestje van de Rotterdammers. Prolongatie van het kampioenschap is momenteel ver weg voor Feyenoord, dat ook Europees al uitgeschakeld is. 'Maar dat verhoogt de druk op het bekertoernooi niet', stelde Van Bronckhorst.

'We willen ieder jaar een prijs winnen. Dit jaar hebben we al de Johan Cruijff Schaal. Het bekertoernooi is wel de snelste weg naar een prijs, dat klopt. Als je dat vergelijkt met het kampioenschap zitten we natuurlijk niet in dezelfde situatie', aldus de trainer, die naast Jørgensen ook weer over Bart Nieuwkoop en Sam Larsson kan beschikken. Alleen Ridgeciano Haps, Miquel Nelom, Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin ontbreken nog.

Tegen Heracles hoopt Van Bronckhorst het publiek in De Kuip weer eens te vermaken. 'We vergeten het thuis steeds te beslissen en houden tegenstanders lang in leven. Ploegen verliezen hier niet meer makkelijk, dat zien andere teams ook. Dat moet veranderen, vind ik.'

Samenvatting Sparta Rotterdam - Feyenoord
El Ahmadi: 'Ik ben hartstikke trots dat ik de Man van het Jaar ben geworden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.