Feyenoord heeft Dilrosun binnen

Reacties

Feyenoord heeft maandag de komst van Javairo Dilrosun afgerond. De enkelvoudige Oranje-international is overgenomen van Hertha BSC en heeft voor vier jaar getekend in De Kuip, tot medio 2026.

Feyenoord heeft Dilrosun binnen
© Pro Shots

Met de komst van Dilrosun heeft Feyenoord in tweede instantie beet. Vorig jaar zag de club ook al de potentie van de vleugelaanvaller, die destijds in beeld was om de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis op te volgen. Toen kwam het niet tot een overstap naar Rotterdam, maar nu dus wel.

Dilrosun heeft maandag al meegetraind bij Feyenoord en krijgt het shirt met rugnummer 11. ''Ik heb al lang contact met trainer Arne Slot', zegt de aanvaller op de website van zijn nieuwe club. 'Hij wilde me er graag bij hebben, net als technisch directeur Frank Arnesen. Zij gaven me in onze gesprekken een goed gevoel. De club heeft ambitie en dat spreekt me aan. Ik wil aanvallend voetbal spelen, in een team dat vaak en lang de bal heeft. Daarom ben ik blij dat ik voor Feyenoord mag gaan spelen.'

Dilrosun werd opgeleid bij Ajax en vertrok al op jonge leeftijd naar Manchester City, dat hem in 2018 kwijtraakte aan Hertha BSC. Voor die club speelde hij 54 wedstrijden in de Bundesliga. In het afgelopen seizoen kwam Dilrosun op huurbasis uit voor Girondins Bordeaux, dat ondanks de positieve inbreng van de Nederlander degradeerde uit de Ligue 1. 

Voor Feyenoord is Dilrosun de vierde nieuwkomer voor het aankomende seizoen: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.