Feyenoord haalt uit tegen NEC, Pellè viert jubileumtreffer

Feyenoord heeft een ruime overwinning geboekt op NEC. De Rotterdammers kenden een slechte start, maar aan de hand van uitblinkers Lex Immers en Graziano Pellè werd het in eigen huis 5-1.

De Rotterdammers kenden in eigen huis een valste start. Søren Rieks was namelijk al vroeg dicht bij de 1-0. Uit een voorzet van Kevin Conboy, kwam de bal bij Michael Higdon, die klaar legde voor Rieks. Erwin Mulder wist echter redding te brengen op het schot van de Deen. Feyenoord bleek niet gewaarschuwd, want het was diezelfde Rieks die NEC na tien minuten op prachtige wijze naar een voorsprong schoot. Wederom ontving hij de bal van Higdon. De spits legde de bal terug op de Deen die met een volley doelman Mulder verschalkte.

Na een moeizame start kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Jean-Paul Boëtius gaf mee aan Miquel Nelom (de vervanger van de geschorste Bruno Martins Indi), die met een prima voorzet Lex Immers bediende. De middenvelder scoorde en maakte daarmee al zijn negende doelpunt dit seizoen.

Tien minuten na Immers' gelijkmaker kwam Feyenoord op voorsprong. Daryl Janmaat kreeg de bal mooi mee van Immers en gaf voor op Graziano Pellè. De Italiaan tikte simpel zijn zeventiende seizoenstreffer binnen. Vijf minuten voor rust had de spits zijn achttiende doelpunt van het seizoen moeten maken. Feyenoord kreeg namelijk een strafschop nadat Ryan Koolwijk Jean-Paul Boëtius ten val bracht. Pellè (midden op foto met Immers) koos echter voor de rechterhoek, waar doelman Kalle Johnsson de bal al had verwacht.

Maar tien minuten na rust werd het alsnog 3-1. Wederom lag er een belangrijke rol weggelegd voor Immers. De middenvelder gaf voor vanaf rechts, Ruben Schaken schopte over de bal, maar bij de tweede paal scoorde Boëtius.

Mijlpaal Pellè
Daarmee was het leed voor NEC niet geleden. Nog binnen het uur werd het 4-1. Nelom bediende Pellè vanaf links met een mooie voorzet. De Italiaan nam revanche voor zijn gemiste strafschop met een rake volley met links. Doelpunt nummer achttien lag er alsnog in. Het was voor Pellè zijn vijftigste treffer in 59 wedstrijden. Van die vijftig goals maakte hij er 35 in De Kuip.

Rieks kreeg de kans om iets terug te doen namens de bezoekers. De Deen mocht aanleggen van elf meter, na een overtreding van Nelom, maar nam een voorbeeld aan Pellè. Net als de Feyenoord-spits koos Rieks voor de rechterhoek en ook deze strafschop werd gekeerd.

De avond werd voor NEC nog erger. Boëtius maakte zijn tweede van de avond en de Nijmegenaren moesten de laatste minuten uitspelen met tien man. Jakob Jantscher verliet het veld per brancard en NEC had al drie keer gewisseld. Letterlijk een pijnlijk einde van de avond.

Door de zege neemt Feyenoord de derde plaats over van Vitesse. De Arnhemmers kwamen vrijdag niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag. Feyenoord heeft 43 punten, evenveel als FC Twente en vier punten minder dan koploper Ajax. Maar die ploegen hebben allebei nog een wedstrijd te spelen. NEC blijft op de zeventiende plaats, danzij een beter doelsaldo in vergelijking met ADO.