Feyenoord gehavend tegen Roma: Giménez op de bank, Jahanbakhsh ontbreekt

Reacties

Santiago Giménez is niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen bij Feyenoord in het Europa League-duel met AS Roma. De Mexicaanse spits begint op de bank. Ook kan trainer Arne Slot geen beroep doen op Alireza Jahanbakhsh. 

Feyenoord gehavend tegen Roma: Giménez op de bank, Jahanbakhsh ontbreekt
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Slot liet tijdens zijn perspraatje al weten dat het voor Giménez een race tegen de klok zou worden om het heenduel met Roma te halen. De Mexicaanse clubtopscorer ontbrak afgelopen zondag in de derby tegen Sparta Rotterdam, omdat hij overbelast is. Ayase Ueda verving hem toen in de spits.

De kans dat Lutsharel Geertruida aan de aftrap zou verschijnen, was al niet groot. De rechtsback was deze week ziek en trainde daarom niet mee. Door blessures kon Feyenoord al geen beroep op doelman Justin Bijlow, verdediger Gernot Trauner en middenvelder Quinten Timber.

Zo verschijnt Feyenoord behoorlijk gehavend aan de aftrap tegen Roma. Het betekent dat Bart Nieuwkoop rechtsback staat, Thomas Beelen opnieuw centraal achterin speelt en dat er op het middenveld plek is voor Ramiz Zerrouki. Rechts voorin krijgt Yankuba Minteh een kans.

Roma
Bij Roma is er een basisplaats voor Rick Karsdorp, die zoals verwacht rechtsback staat. Bij afwezigheid van de niet ingeschreven Dean Huijsen staan Diego Llorente en Gianluca Mancini centraal achterin. Leonardo Spinazzola krijgt als linksback de voorkeur boven Angeliño (ex-PSV).

Op het middenveld ontbreekt met Bryan Cristante een vaste waarde. De jonge Eduardo Bove (21) speelt daarom aan de zijde van de Argentijn Leandro Paredes. Voorin moet de creativiteit komen van Paulo Dybala en Lorenzo Pellegrini, Romelu Lukaku staat zoals verwacht in de punt van de aanval. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.