Feyenoord-fans vissen achter net voor finaletickets, UEFA biedt excuses aan

Reacties

De UEFA heeft excuses aangeboden aan Feyenoord voor de gang van zaken rond de verkoop van kaarten voor de Conference League-finale in het Albanese Tirana. Veel Rotterdamse fans visten dinsdag achter het net doordat de Europese voetbalbond de verkeerde starttijd voor de verkoop van de tickets doorgaf.

Feyenoord-fans vissen achter net voor finaletickets, UEFA biedt excuses aan
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Op de website van de UEFA stond namelijk dat de achtenhalf duizend beschikbare kaarten om 14.00 uur in de verkoop zouden gaan, maar de verkoop begon al om 12.00 uur. Feyenoord beklaagde zich bij de bond over deze gang van zaken en wilde de verkoopprocedure overdoen. Dat ziet de UEFA niet zitten en Feyenoord ziet ook geen mogelijkheid om dat alsnog af te dwingen.

Feyenoord sprak woensdagochtend met de UEFA. Dat de club niet werd ingelicht over de starttijd van de verkoop is volgens de bond een bewuste keuze geweest. 'Omdat deze verkoop altijd primair gericht is op het gastland en haar inwoners.'

Volgens de UEFA is dat gelukt, want 89 procent van de tickets ging naar kopers uit Albanië. 'Daarmee zou er dus geen sprake van zijn dat supporters van AS Roma er in tegenstelling tot die van Feyenoord wel in zijn geslaagd massaal kaarten bij te kopen', meldt Feyenoord op de clubwebsite. De Rotterdammers klaagden eerder al over het beperkte aantal tickets voor de finale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.