Feyenoord-exponent Chong maakt indruk bij debuut voor Man Utd

Reacties

Tahith Chong heeft vannacht zijn eerste speelminuten gemaakt in het eerste elftal van Manchester United. De voormalig Feyenoorder mocht in Phoenix een halfuur meedoen tegen het Mexicaanse Club América (1-1) en maakte bij zijn debuut een uitstekende indruk.

Feyenoord-exponent Chong maakt indruk bij debuut voor Man Utd

De achttienjarige Chong werd op zestienjarige leeftijd door Manchester United weggehaald bij Feyenoord, waar hij destijds gold als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. In Engeland ontwikkelt de Nederlander zich stormachtig en José Mourinho heeft Chong meegenomen op trainingskamp naar de Verenigde Staten. Tegen Club América mocht het toptalent voor het eerst meedoen in het eerste elftal.

Chong viel een halfuur voor tijd in en had een aandeel in de gelijkmaker, nadat Henry Martin Club América met een knappe kopbal op voorsprong had gezet. Uit een voorzet van Chong kopte Ander Herrera op de paal, waarna Juan Mata de rebound binnentikte. Chong viel na dit doelpunt nog op met enkele goede individuele acties, maar kon United niet aan de overwinning helpen.

Voor United was dit de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Zondag speelt de ploeg van José Mourinho in Santa Clara tegen San José Earthquakes, voordat er op donderdag in de strijd om de International Champions Cup een duel met AC Milan op het programma staat. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in Los Angeles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.