Feyenoord evenaart Europa League-record waarvan AZ het slachtoffer was

Reacties

Feyenoord heeft donderdagavond een Europa League-record geëvenaard met de 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk. Die betekende een evenaring van de grootste zege in de knock-outfase van het toernooi.

Feyenoord evenaart Europa League-record waarvan AZ het slachtoffer was
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Sinds de UEFA Cup in 2009 overging in Europa League is er slechts één club die ook met die cijfers won in een knock-outwedstrijd. Olympique Lyonnais was in februari 2017 met 7-1 te sterk voor AZ. De Alkmaarders hadden in eigen huis al met 1-4 verloren en werden roemloos uitgeschakeld.

Een jaar eerder had ook Valencia al met zes goals verschil gewonnen van Rapid Wien (6-0) in de eerste tussenronde. De Spanjaarden wonnen over twee duels met 10-0 van de Oostenrijkers, nog altijd het Europa League-record over twee wedstrijden in de knock-outfase.

In de Nederlandse Europa Cup-historie gebeurde het slechts één keer dat een club met grotere cijfers won in de laatste zestien van een Europees toernooi. Ajax klopte Omonia Nicosia in het seizoen 1979/80 met 10-0 in de tweede ronde van het Europa Cup I-toernooi.

Voor Feyenoord is de 7-1 zege op Shakhtar overigens bij lage na niet de grootste Europese overwinning. In 1972 wonnen de Rotterdammers in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi met 0-12 van Rumelange uit Luxemburg. Eerder dit seizoen won de ploeg van Slot met 6-0 van Sturm Graz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.