Feyenoord en Kökcü nog ver uit elkaar

Reacties

Het is Feyenoord nog niet gelukt het contract van Orkun Kökcü open te breken, te verbeteren en te verlengen. De middenvelder heeft een tweede aanbieding van technisch directeur Frank Arnesen naast zich neergelegd. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog te groot.

Feyenoord en Kökcü nog ver uit elkaar
© Pro Shots

Kokcü heeft sowieso nog een verbintenis tot 2023, maar staat in de belangstelling van een groot aantal clubs. Vanuit Spanje hebben Sevilla, Real Betis en Valencia concrete interesse. Chelsea en vooral Arsenal zien hem graag naar de Premier League komen. Ondanks dat Kökcü nog jaren vastligt, kan Feyenoord geen miljoenen voor hem vragen. Dat kan wel als hij een volwaardig contract tekent.

Het is Arnesen er veel aan gelegen het contract van Kökcü snel open te breken. Daarmee verzekert de club zich van de transferwaarde en blijft een van de belangrijkste spelers van de club in huis, belangrijk met het oog op een onzekere transferwindow tijdens de COVID 19-pandemie. Feyenoord is van plan komende zomer wel zaken te gaan doen, maar moet zich in eerste instantie richten op transfervrije spelers of huurconstructies. Door een aantal aflopende contracten is er ruimte vrij in het salarisbudget, al wil de club wel graag verder met Leroy Fer en Eric Botteghin. Beide spelers lopen uit hun verbintenis.

Dick Advocaat hoopt op die manier het geraamte van zijn elftal intact te kunnen houden en de ploeg op enkele posities verder te versterken. Feyenoord zoekt een aanvaller voor de linkerflank en heeft daarvoor de transfervrije Bryan Linssen van Vitesse in het vizier. Ook voor het middenveld zoekt de club naar nieuwe spelers. Joey Veerman (SC Heerenveen) is een mogelijkheid, maar heeft in Friesland een doorlopend contract en moet dus een transfersom kosten die Feyenoord nog niet kan of wil betalen. Bovendien zoekt Advocaat voor die linie ervaren spelers die de concurrentie kunnen aangaan met Fer, Toornstra en Kökcü, hoewel de laatste een belangrijke rol speelt in de plannen van de trainer. De coach die deze week zijn contract verlengde, wil dolgraag verder met zijn Turkse middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.