Feyenoord eert jarig clubicoon Van Hanegem met tribune

Reacties

Feyenoord heeft de zeventigste verjaardag van Willem van Hanegem opgeluisterd door een tribune naar het clubicoon te vernoemen. De Marathontribune gaat vanaf nu als de Willem van Hanegem-tribune door het leven.

Feyenoord eert jarig clubicoon Van Hanegem met tribune

Dat bijzondere verjaardagscadeau onthulde Feyenoord donderdagmiddag in De Kuip, waar de verjaring van Van Hanegem uitgebreid wordt gevierd. Behalve de ex-voetballer waren diverse andere ex-prominenten van Feyenoord present, zoals Rinus Israel en Ove Kindvall. De Kromme is na Gerard Meijer de tweede persoon naar wie een tribune in De Kuip wordt vernoemd.

Ook maakte Feyenoord bekend jaarlijks de Willem van Hanegem-prijs uit te gaan reiken aan een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor de club. Het eerste exemplaar van die trofee werd donderdag aan Van Hanegem zelf uitgereikt.

Van Hanegem werd met Feyenoord als speler drie keer landskampioen. Bovendien won hij de Europa Cup 1, de Wereldbeker voor clubteams en de UEFA Cup. Als trainer van de Rotterdammers behaalde Van Hanegem in 1993 de landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.