Feyenoord doet aangifte na vuurwerkincident tijdens JC Schaal

Feyenoord heeft aangifte gedaan bij de politie in Rotterdam tegen de toeschouwers die zaterdag brandende fakkels op het veld gooiden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, die de Rotterdammers na strafschoppen wonnen. De club verwacht dat de KNVB snel volgt en dat het Openbaar Ministerie de zaak zal oppakken.

Feyenoord doet aangifte na vuurwerkincident tijdens JC Schaal

Vlak na het startsignaal van de wedstrijd gooiden meerdere toeschouwers vanuit het vak met Feyenoord-fans fakkels op het veld van het Philips Stadion. Het duel lag daardoor kort stil. 'Feyenoord betreurt het deze stap te hebben moeten zetten', stelt stadiondirecteur Jan van Merwijk, die voor club en stadion veiligheidszaken in zijn portefeuille heeft, op de clubsite.

'We zien het echter als de enige logische stap na wat er in Eindhoven is voorgevallen. Feyenoord heeft de plicht als werkgever te zorgen voor een veilige werkomgeving voor haar werknemers, mensen die we inhuren en natuurlijk ook voor haar supporters. Deze is natuurlijk in het geding als er met brandende voorwerpen in hun richting wordt gegooid.'

Feyenoord zit behoorlijk met de situatie in de maag, zegt algemeen directeur Jan de Jong. 'Ik heb dat ook aan PSV laten weten en namens Feyenoord mijn excuses aangeboden. PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan 4000 Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion. Die moedige zet is dus helaas niet beloond. Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan.'

De club hoopt samen met de KNVB, de politie en het OM de daders kan identificeren en opsporen, zodat aan hen een stadionverbod kan worden uitgedeeld. Ook PSV-directeur Toon Gerbrands sprak zijn afschuw uit over het incident.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's