Feyenoord-directeur betreurt gebrek aan eenheid in Eredivisie

Reacties

Feyenoord-directeur Mark Koevermans vindt dat de Eredivisie-clubs in deze moeilijke en rare tijden wel wat meer eenheid kunnen uitstralen. Dat collega's van andere clubs voor hun beurt spraken en stelling innamen over het stopzetten van de competitie, heeft hij zijn bedenkingen bij.

Feyenoord-directeur betreurt gebrek aan eenheid in Eredivisie
© Pro Shots

Waar Feyenoord zich net als enkele andere Eredivisie-clubs achter het standpunt van de KNVB schaart om nu nog geen besluit te nemen over het al dan niet stopzetten van de Eredivisie, was Ajax-directeur Marc Overmars woensdag al wel stellig. Donderdagavond schaarden AZ en PSV zich achter de Amsterdammers, terwijl ook Fortuna Sittard en PEC Zwolle zich al uitspraken voor het afbreken van het seizoen.

Koevermans betreurt het dat de clubs hierover de afgelopen dagen niet op een lijn zaten en vooral dat sommigen tegen de afspraken in de laatste dagen hun (particuliere) mening al ventileerden in de media. 'Dat is misschien goed voor de eigen pr maar niet goed voor de uitstraling van het voetbal als geheel. In deze toch al verwarrende tijden, moet je eenheid met alle clubs uitstralen en zoeken naar een gezamenlijke oplossing.'

Op dinsdag 7 april aanstaande praat de KNVB alle betrokken partijen verder bij over de resterende scenario's, waarvan de competitie stopzetten er dus één is. Het andere scenario is de competitie uitspelen in de zomer, mits de omstandigheden dat tegen die tijd weer toelaten. Daarbij is 3 augustus woensdag tijdens het overleg met de UEFA als einddatum genoemd, maar dit is alleen een streefdatum.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.