Feyenoord debuteert in Eredivisie Vrouwen met knappe remise bij ADO

Reacties

Feyenoord heeft het debuut in de Eredivisie Vrouwen gevierd met een knap punt. Op bezoek bij subtopper ADO Den Haag stond er na negentig minuten 1-1 op het scorebord.

Feyenoord debuteert in Eredivisie Vrouwen met knappe remise bij ADO
© Pro Shots
In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de eerste speelronde van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

In navolging van topclubs Ajax en PSV heeft ook Feyenoord sinds dit seizoen een vrouwenteam in de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Mulder debuteerde zondagmiddag op het hoogste niveau met een uitwedstrijd tegen subtopper ADO, vorig seizoen nog bekerfinalist. Tegen het elftal van trainer Sjaak Polak pakten de Rotterdamse vrouwen een knap punt.

Al na een kwartiertje zorgde Sophie Cobussen voor een primeur, door de eerste Feyenoord-goal in de historie van de Eredivisie Vrouwen te laten aantekenen. Na een halfuur werd het echter alweer 1-1 door een zeer koddige goal. Feyenoord-verdediger Robine de Ridder schoot de bal bij het uitverdedigen tegen haar ploeggenoot Annouk Boshuizen aan, waarna Kirsten van de Westeringh simpel kon profiteren. Daarmee bepaalde ze ook de eindstand.

FC Twente
FC Twente
8 - 0
Alkmaar
Alkmaar

FC Twente is het nieuwe seizoen zeer voortvarend van start gegaan. De kampioen had geen kind aan VV Alkmaar, dat bij rust al tegen een 4-0 achterstand aankeek. Kayleigh van Dooren, Bente Jansen, Fenna Kalma en Anne-Lena Stolze hadden de ontmoeting in De Grolsch Veste in de eerste helft beslist. Renate Jansen maakte met twee goals in het eerste kwartier definitief een einde aan de Alkmaarse illusies. Jarne Teulings en Talma voerden daarna de Twentse productie verder op: 8-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excelsior
Excelsior
1 - 7
Ajax
Ajax

Ajax is met de volle buit teruggekeerd uit Rotterdam. De Amsterdammers hadden geen kind aan Excelsior, dat op Woudestein na 45 minuten op een 0-3 achterstand stond. Victoria Pelova, Romee Leuchter en Quinty Sabajo scoorden. Kort na rust deed ook Chasity Grant een duit in het zakje namens Ajax. Dankzij de hattrick van Nikita Tromp liepen de Amsterdammers naar monsterzege. De rentree van Oranje-aanvoerder Sherida Spitse was een andere opsteker op de voor Ajax zorgeloze avond, waarin Danielle Noordermeer de Rotterdamse eer redde.

PSV
PSV
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle was niet opgewassen tegen PSV. Op De Herdgang was het Overijsselse leed al in de eerste helft geleden. De gasten slaagden er niet in de opgelopen schade – Esmee Brugts en Desiree van Lunteren scoorden – te repareren. In de slotfase besliste invaller Maxime Snellenberg de wedstrijd in Eindhovens voordeel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Azerion Vrouwen Eredivisie
Meer over Azerion Vrouwen Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.