Feyenoord daalt af naar Europa League: 'Passen daar misschien beter'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot baalt ervan dat Feyenoord niet overwintert in de Champions League, maar ziet mooie kansen in de Europa League. Als nummer drie in Groep E gaan de Rotterdammers naar de play-offs.

Feyenoord daalt af naar Europa League: 'Passen daar misschien beter'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

In die ronde treft Feyenoord een club die als tweede is geëindigd in de groepsfase van de Europa League. Met nog twee groepsduels te gaan zijn de huidige nummers twee: SC Freiburg, Brighton & Hove Albion, Rangers FC, Sporting Portugal, Toulouse, Villarreal, AS Roma en Qarabag.

'Natuurlijk zie ik perspectief', aldus Slot op het persmoment na de wedstrijd tegen Atlético Madrid. 'Na AS Roma-uit van vorig jaar hebben we een bepaalde manier van spelen en dat hebben we doorgetrokken op Champions League-niveau. Natuurlijk helpt ons dat om straks naar de Europa League te gaan.'

Slot denkt dat dit Feyenoord misschien eerder thuishoort in de Europa League, maar plaatst daar meteen een kanttekening bij. 'Wij passen met de kwaliteit van ons elftal misschien nog wel iets meer op een niveau lager. Hoewel: als we onszelf gewoon gegeven hadden waar we recht op hadden in de beide uitwedstrijden, dan hadden we hier anders gezeten', doelt de coach op Lazio-uit en Atlético Madrid-uit.

De trots is er nog steeds dat Feyenoord überhaupt nog actief is in Europa na de winterstop. Dat was in het verleden lang niet altijd het geval en dat weet Slot. 'Het is ontzettend jammer dat we uit de Champions League zijn. We gaan nu naar de Europa League en het is voor Feyenoord niet zo normaal om daar na de winterstop nog actief te zijn. Dus laten we niet arrogant gaan doen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.