In een door geblunder vermakelijk duel heeft Feyenoord punten verspeeld in de Eredivisie. Er werd zondagmiddag op bezoek bij FC Twente gelijkgespeeld, maar de schade had ook erger kunnen zijn voor Feyenoord. Uitgerekend huurling Luciano Narsingh speelde een bijzondere dubbelrol namens Twente.

FC Twente
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Na de bekernederlaag tegen SC Heerenveen (4-3) zal er bij Feyenoord veel gesproken zijn over eerherstel, maar na een kwartier in de Grolsch Veste stond Twente brutaal op een 2-0 voorsprong. Het was Narsingh die bij beide doelpunten betrokken was. De van Feyenoord gehuurde aanvaller werd neergelegd door Marcos Senesi en kreeg zo een penalty, daarna verzorgde hij de assist voor de 2-0.

De penalty die Narsingh meekreeg werd benut voor Danilo, die zo een einde aan een heuse doelpuntendroogte maakte. De Ajax-huurling schoot uit de startblokken dit seizoen, maar moest sinds 19 december op zijn twaalfde Eredivisie-goal wachten. Met een benutte penalty was het dus weer eens raak voor de Braziliaan. De 2-0 werd gemaakt door Tyronne Ebuehi, die van dichtbij binnen werkte na een voorzet van Narsingh.

Het was Ebuehi die tien minuten later een schlemielige rol speelde bij de schitterende aansluitingstreffer van Jens Toornstra. De Feyenoorder kon in de 24ste minuut uithalen, nadat Ebuehi een de bal slecht had verwerkt na een voorzet. De bal vloog prachtig de rechterkruising in, buiten bereik van keeper Joël Drommel. Zo rechtte Feyenoord de rug na een horrorstart, maar in de eerste helft kwamen de Rotterdammers niet nog dichterbij.

Luciano Narsingh speelde 37 wedstrijden in het shirt van Feyenoord voor hij werd verhuurd aan FC Twente.

Het was vervolgens aan Narsingh te wijten dat Feyenoord niet weer op grotere afstand werd gezet. Na zijn twee belangrijke momenten in de eerste helft speelde hij in het tweede bedrijf vooral ongelukkig. Eerst stuitte hij op doelman Nick Marsman, die wederom de niet fitte Justin Bijlow verving onder de lat.

Narsingh kreeg de kans aangeboden van Senesi, die de deur openzette met een foute aanname. De Argentijnse verdediger maakte die fout enkele minuten later echter goed, toen hij als doelverdediger een goal van Narsingh voorkwam. Marsman ging in de fout en leverde de bal in bij Danilo, die vervolgens doorspeelde op Narsingh. Met Marsman uit het doel was alleen Senesi over als verdedigende kracht, maar met een sliding blokte hij de inzet van Narsingh.

Twintig minuten voor tijd zal Narsingh nog eens na hebben gedacht over zijn grote kansen. Feyenoord kwam in het foutenfestijn in Enschede immers op 2-2 uit een penalty. Godfried Roemeratoe kwam met een slordige terugspeelbal, waarna teamgenoot Dario Dumic een overtreding maakte op Luis Sinisterra. De bal ging op de stip en bekerschlemiel Steven Berghuis benutte de penalty voor de gelijkmaker.

Na de 2-2 golfde het spel op en neer in Overijssel, maar gescoord werd er niet meer. Zo lijdt Feyenoord na twee belangrijke overwinningen op rij in de Eredivisie weer eens puntenverlies en moet de club even pas op de plaats maken in de jacht op plek twee van de Nederlandse competitie.