Feyenoord bijt met teruggekeerde Jørgensen tanden stuk op PEC

Reacties

Feyenoord is er zaterdagavond niet in geslaagd om tot scoren te komen tegen PEC Zwolle. Ondanks een karrevracht aan kansen en ontzettend veel druk op de defensie van de uitploeg, bleef het bij 0-0.

Feyenoord bijt met teruggekeerde Jørgensen tanden stuk op PEC

Trainer Giovanni van Bronckhorst stuurde tegen PEC Zwolle een geïmproviseerde defensie het veld in. Liefst drie van de vier 'verdedigers' begonnen hun profcarrière op een andere positie. Sofyan Amrabat was tegen de formatie uit Overijssel de gelegenheidsback op rechts, terwijl Renato Tapia samen met Jeremiah St. Juste het centrum vormde. Ridgeciano Haps, die bij AZ van linksbuiten naar linksback werd omgeschoold, kreeg ook een basisplaats.

Tot overmaat van ramp moest Van Bronckhorst al na twintig minuten wisselen, uitgerekend in zijn defensie. Tapia viel geblesseerd uit en werd vervangen door Sven van Beek. De mandekker maakte zodoende ook zijn rentree in de Eredivisie na maandenlang blessureleed. Eind september kwam Van Beek al in het veld tijdens het Champions League-duel Napoli - Feyenoord.

Sven van Beek in duel met Youness Mokhtar.
Sven van Beek in duel met Youness Mokhtar.

De thuisploeg overtuigde niet in de eerste helft, maar kwam goed uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf. Van Beek testte Diederik Boer met een kopbal, Steven Berghuis gaf een zeer gevaarlijke voorzet, waar niemand van Feyenoord echter bij kwam. Na een uur speelde Van Bronckhorst zijn troefkaart in de vorm van de herstelde Nicolai Jørgensen, die de afgelopen weken buitenspel stond met een hamstringblessure.

De Eredivisie-topscorer van vorig seizoen bracht meteen leven in de brouwerij. Jørgensen hield Dirk Marcellis na een lange bal van achteruit goed van zich af, maar zag zijn schot in de korte hoek via Boer op de paal belanden. Feyenoord bleef sterker na de komst van de Deense spits, maar PEC Zwolle weerstond aanval na aanval. Jens Toornstra kwam nog het dichtst bij de winnende, maar zijn kopbal van dichtbij werd gekeerd door Boer.

De volgende Eredivisie-wedstrijd van Feyenoord is de thuiswedstrijd tegen Ajax. Beide ploegen staan - nadat Ajax eerder op de zaterdag had gewonnen van Sparta Rotterdam (4-0) - op zestien punten. Eerst moet Feyenoord de pijlen richten op de Champions League. Komende dinsdag komt Shakhtar Donetsk naar De Kuip. Feyenoord is na twee Europese duels nog puntloos.

'Het slimme en degelijke van vorig seizoen is weg bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.