Feyenoord bekert door na simpele winst tegen AGOVV

In de strijd om de KNVB-beker heeft Feyenoord op eigen veld zonder zich bovenmatig in te spannen eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn verslagen: 4-0.

Na een kwartier spelen kwam de stadionclub op voorsprong door een doelpunt van Sekou Cissé. De Ivoriaan tikte bij de tweede paal een uitstekende voorzet van de opgestoomde rechtsback Daní Fernández binnen.

Feyenoord bleef dominant en creëerde een aantal uitstekende kansen om de score verder op te voeren, maar telkenmale lag AGOVV-doelman André Krul in de weg. Kort voor rust viel de 2-0 alsnog. Nadat eerst Ron Vlaar met een pegel van afstand de paal raakte, was het even later wel raak door een schuiver van Karim El Ahmadi.

Meteen na rust besliste de ploeg van trainer Ronald Koeman het duel definitief: Otman Bakkal knikte een uitstekende hoekschop van Jerson Cabral binnen. Invaller Anass Achahbar bepaalde even later de eindstand op 4-0.