Feyenoord begint na knappe comeback uitstekend aan 2020

Feyenoord heeft op het trainingskamp in Marbella woensdag gewonnen van 1899 Hoffenheim. De Rotterdammers kwamen tegen de ploeg van trainer Alfred Schreuder knap terug van een 2-0 achterstand.

Trainer Dick Advocaat stuurde veel van de gebruikelijke namen het veld in tegen de nummer zeven van de Bundesliga. Van de vaste basiself ontbraken alleen Kenneth Vermeer en Leroy Fer, in hun plaats speelden Justin Bijlow en Renato Tapia.

Na een half uur kwam Feyenoord op achterstand. Na een prima aanval van de Duitsers schoof Christoph Baumgartner de bal langs Bijlow in de verre hoek: 1-0. Feyenoord kreeg zelf ook een aantal mogelijkheden via Steven Berghuis en Luis Sinisterra, maar de grootste kans was voor Robert Skov, die op slag van rust tegen de paal kopte.

In de tweede helft kwam Feyenoord beter voor de dag en was Orkun Kökcü dicht bij de gelijkmaker. Toch viel de goal aan de andere kant. Sebastian Rudy haalde vanaf randje zestien uit en via George Johnston verdween de bal in de bovenhoek: 2-0. Johnston was even eerder in de ploeg gekomen, samen met Luciano Narsingh, Sam Larsson, Jan-Arie van der Heijden en tieners Ramon Hendriks en Denzel Hall.

Met name Larsson en Narsingh lieten zich daarna gelden. In de tachtigste minuut profiteerde het duo van een fout in de Duitse defensie, de Zweed legde de bal breed op Narsingh, die simpel kon binnentikken: 2-1. Drie minuten later was het opnieuw raak. Weer kwam de assist van Larsson, ditmaal werd het door Narsingh afgemaakt met een fraai stiftje.

In de 89ste minuut maakte Jens Toornstra de comeback compleet. Florian Grillitsch verspeelde de bal slordig aan de middenvelder en die maakte het vervolgens met veel gevoel af. Hij stiftte de bal over de doelman heen en bezorgde Feyenoord zo alsnog de overwinning.