Feyenoord heeft in Marbella de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund verloren. Opsteker voor de Rotterdammers was de treffer voor Nicolai Jørgensen.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 4
Borussia Dortmund

In het Marbella Football Center kende Feyenoord een valse start, want binnen een minuut kwam Dortmund al op voorsprong. Raphaël Guerreiro zorgde met een lob voor 0-1. De Portugees was exact een jaar geleden ook al trefzeker toen beide ploegen ook tegen elkaar oefenden in Marbella. Dortmund won toen met 2-1. Gedenkwaardiger is de onderlinge ontmoeting op 8 mei 2002. Feyenoord won toen in De Kuip de UEFA Cup-finale met 3-2.

Feyenoord speelde een sterke eerste helft en kwam er een paar keer erg goed uit. In de 22ste minuut kwam de ploeg van trainer Dick Advocaat op gelijke hoogte via Jørgensen, die daarmee voor het eerst sinds 10 november weer eens trefzeker was. Beide ploegen leken de eerste helft af te sluiten met een gelijke stand, maar op slag van rust zorgde Gio Reyna, de zoon van 112-voudig international Claudio Reyna van de VS, voor 1-2.

Dortmund liep in de tweede helft verder uit. Guerreiro maakte in de 56ste minuut 1-3, terwijl Chris Führich tien minuten later het vierde doelpunt namens de Duitsers maakte met een schot van afstand. Waar Feyenoord woensdag in het laatste kwartier een 2-0 achterstand tegen 1899 Hoffenheim omboog in een in een 2-3 overwinning, zat een comeback er dit keer niet in voor de Rotterdammers.

Diep in de extra speeltijd werd het nog wel 2-4 door een goal van Luciano Narsingh, die tegen Hoffenheim ook al twee keer trefzeker was. Meteen daarna werd er afgefloten. Feyenoord hervat de competitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (aftrap 19.45 uur).