Fernando Derveld tekent bij Odense BK

Fernando Derveld speelt de komende vier seizoenen voor het Deense Odense BK. De voormalige verdediger van Willem II en Haarlem komt transfervrij over van Norwich City, waar hij de laatste maanden nauwelijks aan spelen toekwam.

'Ik ben afgelopen week op proef geweest bij de club. Al op de tweede dag lieten ze weten dat ze me graag wilden conctracteren. Ik reis woensdag af naar Denemarken om wat zaken te regelen en maak waarschijnlijk komende zondag mijn debuut in de Intertoto Cup-wedstrijd tegen AIK', aldus Derveld, die met de transfer een punt zet achter een mislukt avontuur in Engeland.

Derveld verruilde Haarlem in maart van het vorig jaar voor de Engelse First Division-club Norwich City. Aanvankelijk behoorde de 24-jarige verdediger tot de vaste krachten, totdat hij in december samen met landgenoot Raymond de Waard zonder pardon op de transferlijst werd geplaatst. Derveld werd in februari van dit jaar nog voor anderhalve maand uitgeleend aan West Bromwich Albion, maar kon ook daar geen voet aan de grond krijgen.

Bekijk hier al onze video's