Fernández bezorgt NEC overwinning op FC Utrecht

Voor het eerst sinds 27 augustus 2011 heeft NEC weer een competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor won dankzij Roberto Fernández (foto) met 3-1 van FC Utrecht.

De Paraguayaanse doelman van de Domstedelingen was schuldig aan twee doelpunten van NEC, al kon hij de 3-0 van de Nijmegenaren weinig doen. In de derde minuut ging Fernández enorm in de fout toen hij bij het uitverdedigen de bal verspeelde aan Kevin Conboy. Die legde terug op Lasse Schøne en de Deense middenvelder krulde de openingstreffer tegen de touwen.

Tien minuten later stond het al 2-0 voor NEC. Leroy George, in het verleden speler van FC Utrecht, sneed van de rechterkant naar binnen en en rondde zijn actie af met een schuiver door de benen van Fernández. Daarna gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen ook enkele goede mogelijkheden. Jacob Mulenga en Edouard Duplan misten echter scherpte.

Na rust hetzelfde beeld in De Goffert, maar waar FC Utrecht verzuimde te scoren was het NEC dat een kwartier voor tijd de voorsprong uitbreidde. George schoot een vrije trap op de lat, maar via Fernández belandde de bal in het doel. Mulenga tekende uit een strafschop nog wel voor de eretreffer, maar die kwam te laat om de spanning in Nijmegen nog echt terug te brengen.

Door de overwinning heeft NEC nu tien punten uit elf wedstrijden, waardoor de club De Graafschap passeert en nu vijftiende staat. FC Utrecht heeft twee punten meer en staat dertiende. Foto: VI Images