Ferguson tipt Ten Hag: 'We zouden nog zo iemand kunnen gebruiken'

Reacties

Sir Alex Ferguson is onder de indruk van de wederopstanding van Manchester United, maar de voormalig manager ziet ook een punt van zorg. Erik ten Hag is in zijn ogen te afhankelijk van de doelpunten van Marcus Rashford.

Ferguson tipt Ten Hag: 'We zouden nog zo iemand kunnen gebruiken'
© Sky Sports

United legde zondag beslag op de League Cup en sleepte de eerste prijs in bijna zes jaar binnen. Ferguson ging voorafgaand aan de finale op Wembley een hapje eten met Ten Hag en nam na de eindzege uitgebreid de tijd om de Nederlander te feliciteren. In gesprek met Sky Sports liet Ferguson nogmaals zijn licht schijnen op de bekerfinale. In de ogen van de Schotse manager is de druk op de schouders van Rashford enorm.

'Hij is een fantastische speler. Zijn afwerking is altijd goed en hij houdt zijn schoten doorgaans laag (zie kaartje), wat erg belangrijk is voor een spits', zei Ferguson. 'Hij verkeert in een geweldige vorm. Helaas voor ons is hij de belangrijkste bron van doelpunten. We zouden nog zo iemand kunnen gebruiken, maar hij doet het.'

© Sky Sports

Rashford maakte sinds de WK-break zeventien doelpunten in negentien wedstrijden. De productie van targetman Wout Weghorst, die twaalf duels in de basis begon, blijft voorlopig achter. De dertigjarige Nederlander scoorde in de League Cup tegen Nottingham Forest, maar wacht nog op zijn eerste doelpunt in de Premier League namens Manchester United.

In zijn greep
Dat neemt niet weg dat Ferguson onder de indruk is van het werk van Ten Hag. 'United leeft voor succes en hij is de goede weg ingeslagen. Zijn aankopen zijn echt goed geweest en ik denk dat hij daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. Hij heeft een club, die erg groot is, in zijn greep. Je komt naar United en probeert een goede start te maken. Nou, dat is gelukt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.