Ferguson gunt Büttner debuut, Van Persie op de bank

Sir Alex Ferguson heeft Alexander Büttner een basisplaats gegeven voor het thuisduel van Manchester United met Wigan Athletic. De 23-jarige linksback neemt de plaats in van Patrice Evra, die ontbreekt in de wedstrijdselectie, en staat voor zijn debuut als Mancunian.

Ferguson gunt Büttner debuut, Van Persie op de bank

Robin van Persie begint op de bank. De 29-jarige aanvaller is hersteld van een bovenbeenblessure, die hij dinsdag in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Hongarije (4-1) opliep. Ook de bij Japan geblesseerd geraakte Shinji Kagawa neemt plaats in de dug-out naast de Oranje-international.

Twee weken terug vormde Van Persie samen met de Japanner nog het spitsenkoppel van United tegen Southampton (3-2). Danny Welbeck startte toen op de linkerflank, maar keert nu terug in de punt van de aanval. Hij wordt daar vergezeld door de Mexicaan Javier Hernández.

De eveneens in de basis startende Ryan Giggs speelt zijn zeshonderdste Premier League-duel voor Man Utd, Paul Scholes komt voor de zevenhonderste keer in actie voor de club waar hij al 21 seizoenen actief voor is. Voor Ferguson is het de vijfhonderdste competitiewedstrijd op Old Trafford, sinds hij in 1986 manager werd.

Opstelling Manchester United: Lindegaard; Rafael, Ferdinand, Vidic, Büttner; Nani, Carrick, Scholes, Giggs; Hernández, Welbeck. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's