Ferdinand trapt op de rem: 'Saka is nog niet van wereldklasse'

Reacties

Wanneer mag iemand bestempeld worden als een speler van wereldklasse? Rio Ferdinand pleit voor het omhoog leggen van de lat. De oud-verdediger van Manchester United vindt Arsenal-aanvaller Bukayo Saka bijvoorbeeld nog niet een speler van dat kaliber.

Ferdinand trapt op de rem: 'Saka is nog niet van wereldklasse'
© Pro Shots

Het regende complimenten voor Saka na de zo overtuigende zege van Arsenal bij West Ham United afgelopen zondag (0-6). De 22-jarige rechtsbuiten was met zijn dribbels een grote plaag voor de defensie van The Hammers en scoorde twee keer. Tóch is het nog te vroeg om hem op de hoogste trede te zetten, zegt Ferdinand. Hij daagt Saka uit Arsenal bij de hand te nemen in de knock-outfase van de Champions League, waarin volgende week de eerste ontmoeting met FC Porto op het programma staat.

'Hij is nog niet van wereldklasse, nog niet', vertelt Ferdinand op zijn YouTube-kanaal FIVE. 'Begrijp me niet verkeerd, zijn prestaties zijn geweldig en ik denk dat hij wat rust nodig heeft, omdat hij al zoveel gespeeld heeft. Maar wanneer is er nu sprake van wereldklasse? Hij heeft het nog niet laten zien in de Champions League. In de beslissende fase, bedoel ik. Kijk eens naar hoe Jude Bellingham het doet. Die komt bij Real Madrid binnen en straalt uit ga allemaal maar op mijn rug zitten, ik leid jullie. Dat is wereldklasse.'

Ook als Ferdinand de statistieken van Saka voorgelegd krijgt, gaat hij niet overstag. De Arsenal-aanvaller heeft tien keer gescoord in dit Premier League-seizoen en staat op zeven assists. 'Het zijn goede cijfers, maar niet zo goed als die van Mohamed Salah. Salah is van wereldklasse. Dat is waar we het over hebben. Om van wereldklasse te zijn, moet je tussen die spelers staan', sluit hij het onderwerp af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.