Fer verdrijft degradatiespook dankzij geklungel Guzan

Swansea City heeft tegen Aston Villa een zeer waardevolle overwinning geboekt. Door de 1-0 zege hoeven The Swans niet meer naar beneden te kijken en is Leroy Fer van een ongewilde reeks af.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam acht minuten na rust tot stand na gegrabbel van Brad Guzan. De doelman van Aston Villa zakte door het ijs door een vrije trap van Gylfi Sigurdsson tegen Federico Fernández aan te stompen (foto). Daardoor kreeg de Argentijnse Swansea-verdediger een doelpunt op zijn naam waar hij geen enkele weet van had.

Het doelpunt was symbolisch voor het seizoen van Aston Villa, dat nog nooit uit de Premier League degradeerde maar al een tijdje reddeloos verloren is. De club uit Birmingham, waar Leandro Bacuna reserve was, staat stijf laatste met liefst twaalf punten achterstand op de veilige zeventiende plaats.

Fer
Swansea lijkt door de overwinning in veilige haven. Daarmee komt voor basisspeler Fer een einde aan een ongewilde reeks, want met zijn vorige twee clubs Norwich City en Queens Park Rangers degradeerde hij uit de Premier League. Nu The Swans 36 punten hebben en het gat met de gevarenzone elf punten bedraagt, lijkt het degradatiespook uit huize Fer verdreven.