Arsenal ontsnapt bij Everton aan derde dreun binnen week

Arsenal mag nog een sprankje hoop houden op de titel in de Premier League. De lastige uitwedstrijd tegen Everton werd voor rust al beslist (0-2).

Arsenal werd de afgelopen week uit zowel het toernooi om de FA Cup als de Champions League geknikkerd, waardoor voor het elftal van Arsène Wenger dit seizoen niets anders meer rest dan de Premier League. Daarin kijken The Gunners tegen een achterstand van acht punten aan op koploper Leicester City.

Bijna vervloog ook het laatste beetje hoop op een hoofdprijs, toen Seamus Coleman al in de openingsfase de buitenkant van de paal raakte. Maar ook Danny Welbeck zag zijn inzet een paar minuten later tegen de paal caramboleren.

Toch was het Arsenal dat de wedstrijd in de eerste helft naar zich toetrok. Alexis Sanchéz bediende Welbeck met een prachtige steekpass, waarna de spits na een lichaamsschijnbeweging doelman Joel Robles omspeelde en binnenschoof (foto). Alex Iwobi bekroonde zijn basisdebuut in de Premier League op slag van rust met de 0-2, op aangeven van Héctor Bellerín.

Everton kon zijn clubtopscorer Romelu Lukaku (achttien goals) daarna niet meer in stelling brengen om de achtste thuisnederlaag van The Toffees te voorkomen. Arsenal speelde op zijn beurt veel te slordig om de score nog op te voeren. Het zal de punten koesteren en de verrichtingen van Leicester op bezoek bij Crystal Palace (16.00 uur) nauwlettend volgen.