Fer redt FC Twente in slotfase vanaf de strafschopstip

Leroy Fer behoedde FC Twente voor het eerste puntenverlies. Een strafschop in de blessuretijd was voldoende om een zwakke prestatie te verbloemen.

FC Twente was dicht bij het eerste puntenverlies. Thuis tegen VVV-Venlo slaagde de Enschedese formatie er ternauwernood in om de vierde zege op rij te boeken: 1-0.

FC Twente en VVV-Venlo waren beiden bijzonder actief op de laatste dag van de transferperiode. De ploegen traden echter aan zonder hun meest recente aanwinsten.

FC Twente had de Europese beslommeringen van afgelopen donderdag (toen Bursaspor na verlenging geklopt werd) duidelijk nog in de benen. Pas in minuut 38 loste de zonder de aan de enkel geblesseerde Douglas spelende thuisclub een eerste schot op doel. De Limburgse opponent was dreigender met zes pogingen in het eerste bedrijf.

Twente-trainer Steve McClaren greep in de rust in. Hij bracht Felipe Gutiérrez en Edwin Gyasi in de ploeg voor Dmitri Bulykin en Willem Janssen. Direct effect hadden de wissels niet. Leroy Fer kopte over, maar de Venlonaren bleven de bovenliggende partij. De beste kans was voor Oguzhan Türk. Doelman Nikolay Mihaylov redde.

Pas met nog twintig minuten te spelen drong Twente VVV terug. Invaller Gyasi schoot voorlangs, een pegel van Robbert Schilder eindigde op de lat. Mihaylov hield Yanic Wildschut nog van scoren af. Een overtreding van Ismo Vorstermans op de debuterende Twente-invaller Mirko Born leverde een strafschop op. Leroy Fer benutte zijn derde penalty in de laatste drie wedstrijden. De middenvelder maakte dit seizoen al tien (!) goals in twaalf officiële wedstrijden,

FC Twente blijft als enige ploeg in de Eredivisie zonder puntenverlies en heeft twee punten voorsprong op Vitesse. Ajax kan eveneens tot op twee punten komen als het wint bij SC Heerenveen. Foto: VI Images