Fer, Narsingh en Bony gratis op te pikken bij Swansea

Reacties

Leroy Fer, Luciano Narsingh en Wilfried Bony zijn onderdeel van de schoonmaak die Swansea City heeft aangekondigd. De drie voormalig Eredivisie-spelers zijn transfervrij, omdat de club hun aflopende contracten niet verlengt.

Fer, Narsingh en Bony gratis op te pikken bij Swansea

Fer was afgelopen seizoen aanvoerder van Swansea, maar speelde wegens knieproblemen in januari zijn laatste volledige wedstrijd. De 29-jarige middenvelder ging in 2016 aan de slag in Wales en degradeerde met Swansea net als eerder met Norwich City en Queens Park Rangers uit de Premier League. Afgelopen winter ketste een overstap naar Aston Villa op het laatste moment af. Vorige zomer werd Fer in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord.

Evenals Fer neemt ook Narsingh (28) afscheid van de ploeg die als tiende eindigde in het Championship. De rappe rechtsbuiten kwam in januari 2017 voor 4,6 miljoen euro over van PSV. Na een prima start en een kortstondige periode waarin hij veel speeltijd kreeg als wingback zat Narsingh afgelopen seizoen zelden bij de wedstrijdselectie en kwam hij tot het schamele aantal van 43 minuten op het tweede niveau van Engeland.

Bony (30) heeft in principe al afscheid genomen van Swansea, dat hem het afgelopen halfjaar bij het Qatarese Al-Arabi stalde. De voormalig spits van Vitesse kwam in 2017 voor 13 miljoen euro over van Manchester City en maakte de hoge verwachtingen nooit waar.

Zodoende slinkt het aandeel van spelers met een Eredivisie-verleden in de selectie behoorlijk. Erwin Mulder (30), die het afgelopen seizoen veel minuten maakte maar uiteindelijk de concurrentiestrijd met Kristoffer Nordtfeldt verloor, beschikt nog over een tweejarig contract. Mike van der Hoorn maakt veel indruk bij Swansea. De 26-jarige verdediger droeg bij afwezigheid van Fer afgelopen jaar vaak de aanvoerdersband en kwam in liefst vijftig officiële duels in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.